Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj

Zakaj Potrošniški kredit Intese Sanpaolo Bank?

Najamete ga lahko za 10 let.

Za stranke vseh bank.

Vse, kar morate vedeti o potrošniških kreditih

Ali lahko dobim amortizacijski načrt?

Amortizacijski načrt si lahko izdelate na Informativnem izračunu, vendar je ta zgolj informativne narave, saj je narejen ob predpostavki, da je obrestna mera za celotno dobo odplačevanja nespremenljiva.

Kako se ugotavlja kreditna sposobnost?

Kreditna sposobnost se praviloma ugotavlja na osnovi plače, pokojnine ali invalidnine, prejemkov na osnovi pogodb o delu, najemnin ter drugih (dokazljivih) rednih mesečnih prejemkov. Običajno se za ugotavljanje mesečne obveznosti upošteva 1/3 mesečnih prejemkov. Kadar kreditojemalec ni v celoti kreditno sposoben za odplačevanje, lahko kredit odplačujejo tudi solidarni plačniki.

Na kakšen način se zavaruje kredit?

Kredit lahko zavarujete s plačilom zavarovalne premije pri zavarovalnici, z zastavo nepremičnine ali zavarovanjem z dvema porokoma. Kredit se lahko zavaruje tudi z zastavo vrednostnih papirjev in enot premoženja v vzajemnih skladih ter zastavo depozita.

Ali lahko kredit predčasno odplačam?

Kredit lahko kadar koli delno ali v celoti odplačate.

Kako se obrestujejo potrošniški krediti?

Izbirate lahko med različnimi obrestnimi merami kredita, to sta:

  • kredit z nominalno fiksno obrestno mero,
  • kredit z nominalno referenčno obrestno mero, ki je vezana na EURIBOR.

Ali je anuiteta vedno enaka oz. kako se spreminja?

V vseh primerih, ko je obrestna mera nespremenljiva, je višina anuitete ves čas odplačevanja kredita enaka. Intesa Sanpaolo Bank trenutno ponuja možnost izbire med nespremenljivo obrestno mero skupaj z nespremenljivo višino anuitete ali spremenljivo obrestno mero skupaj s spremenljivo višino anuitete. V primerih, ko se komitent odloči za slednje, se višina anuitete praviloma usklajuje enkrat letno. Komitenti prejmejo obvestilo o višini dolga, preostanku dobe odplačevanja in novi anuiteti, ki je lahko višja ali nižja.