Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj

Policija opozarja na (ponovno) povečan pojav spletnih goljufij

Na policiji ugotavljajo, da so slovenske družbe in organizacije v zadnjem obdobju ponovno tarča spletnih goljufov. Gre za tako imenovane direktorske prevare, pri katerih goljufi v imenu direktorja običajno računovodstvu družb pošiljajo elektronska sporočila z navodili o nakazilu več deset tisoč evri na transakcijski račun v tujini. Gre za lažna sporočila, zato ne nasedajte goljufom.

 

Ob prejetju sumljivega elektronskega sporočila o nakazilu denarja policija svetuje da:

  • preverite elektronski naslov pošiljatelja, ki je običajno podoben direktorjevemu,
  • ste zelo pozorni, saj storilci elektronsko sporočilo priredijo na način, da se v glavi sporočila izpiše pravo direktorjevo ime in priimek, pri ogledu zaglavja (podrobnosti o pošiljatelju), pa je razviden elektronski naslov, ki dejansko ni direktorjev oz. je lažen, običajno pa vsebuje besede (domene) mobile-cable.com, naver.com, zoho.eu, aol.com, aol.de,
  • preverite pristnost vsebine elektronske pošte pri odgovornih osebah v družbi,
  • ugotovite, ali sploh obstaja podlaga za tovrstno nakazilo pri odgovornih osebah.

 

Če pride do tovrstne goljufive transakcije in oškodovanja, policija predlaga, da o tem takoj obvestite banko, s katero poslujete in zadevo prijavite na najbližji policijski enoti.

 

Podrobnejše informacije si preberite v dokumentu  Obvestilo_policije_-_Direktorske_goljufije.pdf ( kB).