Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj

•••

BLIŽNJICE

Zapri

Policija opozarja na (ponovno) povečan pojav spletnih goljufij

Na policiji ugotavljajo, da so slovenske družbe in organizacije v zadnjem obdobju ponovno tarča spletnih goljufov. Gre za tako imenovane direktorske prevare, pri katerih goljufi v imenu direktorja običajno računovodstvu družb pošiljajo elektronska sporočila z navodili o nakazilu več deset tisoč evri na transakcijski račun v tujini. Gre za lažna sporočila, zato ne nasedajte goljufom.

 

Ob prejetju sumljivega elektronskega sporočila o nakazilu denarja policija svetuje da:

  • preverite elektronski naslov pošiljatelja, ki je običajno podoben direktorjevemu,
  • ste zelo pozorni, saj storilci elektronsko sporočilo priredijo na način, da se v glavi sporočila izpiše pravo direktorjevo ime in priimek, pri ogledu zaglavja (podrobnosti o pošiljatelju), pa je razviden elektronski naslov, ki dejansko ni direktorjev oz. je lažen, običajno pa vsebuje besede (domene) mobile-cable.com, naver.com, zoho.eu, aol.com, aol.de,
  • preverite pristnost vsebine elektronske pošte pri odgovornih osebah v družbi,
  • ugotovite, ali sploh obstaja podlaga za tovrstno nakazilo pri odgovornih osebah.

 

Če pride do tovrstne goljufive transakcije in oškodovanja, policija predlaga, da o tem takoj obvestite banko, s katero poslujete in zadevo prijavite na najbližji policijski enoti.

 

Podrobnejše informacije si preberite v dokumentu  Obvestilo_policije_-_Direktorske_goljufije.pdf ( kB).