Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj

Brezstična plačila brez vnosa številke PIN do 25 evrov

Obveščamo vas, da se bo z 18. oktobrom 2019 spremenila zgornja meja limita za enkratno plačilo z brezstičnimi karticami Visa in Mastercard, in sicer s 15 evrov na 25 evrov.

 

To pomeni, da za plačilo do vključno 24,99 evrov na POS terminalu na prodajnem mestu ne bo več potreben vnos številke PIN. Vaše plačevanje z brezstičnimi karticami bo tako še hitrejše in enostavnejše.

 

Po novem bo vnos številke PIN potreben za potrjevanje brezstičnih plačil nad 25 evrov (za brezstična plačila pod 25 evrov pa le izjemoma, kadar bo takšna zahteva POS terminala).

 

Zaradi zagotavljanja dodatne varnosti pri brezstični uporabi kartic, smo banke in hranilnice že ob prvi uvedbi brezstičnih kartic, postavile dodaten limit za vse kartice, ki omogočajo  brezstično plačevanje. Ta znesek je določen kot seštevek zneskov zaporednih brezstičnih plačil, ki so bila izvedena brez vnosa številke PIN. Pri naši banki je ta meja postavljena pri 150 evrih. To pomeni, da ko boste dosegli skupni znesek predhodnih zaporednih brezstičnih plačil brez vnosa številke PIN v višini 150 evrov, boste morali naslednjič tudi pri plačilu zneska pod 25 evrov na prodajnih mestih na POS terminalu vpisati številko PIN vaše kartice.